Marko Radoja otvoreno: Svjetlana Topalić nije smijenjena, već...

A. S.
Marko Radoja otvoreno: Svjetlana Topalić nije smijenjena, već...
Radiosarajevo.ba / Marko Radoja i Svjetlana Topalić

Novinarka Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT) Svjetlana Topalić više nije urednica i voditeljica Dnevnika 2 na BHT-u.

Urednik informativnog programa BHT-a Marko Radoja, potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je Topalić prebačena na sektor weba BHRT-a.

BHT: Svjetlana Topalić smijenjena zbog čestitke dana RS-a


Novinarka BHRT-a Svjetlana Topalić na Twitteru „Srećan ti rođendan, Republiko“

Na BHRT-u u Dnevniku nijednom nije rečeno neustavni dan RS-a, ovo je njihov odgovor
 
On je u razgovoru za naš portal otkrio kako se to i dogodilo. 
 
"Informacija da je kolegica Svjetlana Topalić smijenjena, loše je prenesena. Ona je prebačena u sektor weba na sopstvenu inicijativu. Ona je meni podnijela zahtjev da pređe na portal BHRT-a i ja sam joj izašao u susret", kaže Radoja za Radiosarajevo.ba.
 
Urednik Informativnog programa BHT-a ponovo je potvrdio da je bio na godišnjem odmoru kada je novinarka Topalić na svom Twitter profilu 9. januara čestitala neustavni dan RS-a, što je izazvalo burne reakcije njenih kolega s posla, ali i građana Bosne i Hercegovine. 
 
"Upoznat sam sa svim što se dešavalo nakon toga, ali moram i pojasniti da ja kao urednik Informativnog programa ne mogu smijeniti nijednog novinara, već to može učiniti samo Menadžment BHRT-a", dodao je Radoja.
 
Nas je zanimalo "da li je Radoja bio nezadovoljan radom Svjetlane Topalić, što je na kraju rezultiralo njenim prebacivanjem u sektor weba, što su mnogi bh. mediji i prenijeli kao jedan od razloga smjene".
 
"Jedina istina je da je Svjetlana sama tražila da ne bude više urednica i voditeljica Dnevnika 2, tako da ovu priču na taj način treba i završiti", naglasio je Radoja za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije