Novinarka BHRT-a Svjetlana Topalić na Twitteru „Srećan ti rođendan, Republiko“

A. S.
Novinarka BHRT-a Svjetlana Topalić na Twitteru „Srećan ti rođendan, Republiko“
Arhiv / Svjetlana Topalić

Novinarka Svjetlana Topalić, koja je ujedno i urednica na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT), danas je na svom Twitter nalogu čestitala dan Republike Srpske riječima „Srećan ti rođendan, Republiko“, što je izazvalo ogorčenje njenih brojnih kolega s kojima radi u ovoj medijskoj TV-kući.

Na BHRT-u u Dnevniku nijednom nije rečeno neustavni dan RS-a, ovo je njihov odgovor

Redakciju portala Radiosarajevo.ba tokom dana kontaktirali su i građani Bosne i Hercegovine, koji su razočarani da "jedna novinarka Javnog servisa čestita neustavni dan, te da uredno prima plaću s leđa građana ove države“.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Svjetlanu Topalić, koja je za naš portal pojasnila svoju objavu na društvenoj mreži.

 „Ja na svom Twitter profilu koji je javan, mogu objaviti šta god želim. To je moj lični stav, nije kuće u kojoj radim i ne vidim razlog zašto bi nekome smetalo to što sam čestitala dan RS-a. Imam pravo da napišem što želim i osjetila sam potrebu da to napišem“, kazala je Topalić.

Ona je imala i dodatno objašnjenje, navodeći da svojom objavom nije uvrijedila nijednog građanina Bosne i Hercegovine.

„Molim vas, napisala sam – srećan ti rođendan, Republiko. Dakle, nisam napisala – srećan ti rođendan, Republiko državo, tako da ne vidim razlog da se moje kolege s posla, a i građani BiH nešto uvrijede tim mojim stavom da na svom Twitteru podsjetim na 9. januar“, dodala je Topalić.

Nas je zanimalo da li je u svojim objavama na Twitteru, Topalić čestitala građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti (25. novembar) i Dan nezavisnosti (1. mart), ona je kazala da jeste, riječima:

„Naravno da jesam“.

No, uvjerili smo se, pregledavajući njene objave, da Svjetlana to nije učinila, barem ne, u 2018. godini.

Tokom razgovora urednica sa BHRT-a bila je ogorčena na svoje kolege, dodajući da i oni s kojima ona radi „svašta pišu na društvenim mrežama“ te da bi „i ona imala šta njima kazati kada su objave u pitanju“.

Na naše pitanje da nam kaže o kojim je uposlenicima BHRT-a riječ, nije željela kazati imena, ali je ubrzo nakon našeg razgovora objavila još jedan tweet na Twitteru.

„Za sve vas koji imate vremena da rovite po mom profilu i mislite da ste otkrili toplu vodu, poruka: bolje vam je da nešto konstruktivno radite, a ne da zovete novinare i cicite zbog mojih tvitova!“.

Na kraju razgovora, Svjetlana nam je dala odgovor i na pitanje građana „da uredno prima plaću s leđa građana BiH, te da čestita neustavni dan RS-a i da još radi na Javnom RTV servisu koji je na državnom budžetu“.

„Moj život ,moja stvar. Dok sam ovdje zaposlena, tako će biti“, kazala je Topalić za Radiosarajevo.ba, u čijem se glasu na kraju razgovora osjetila ljutnja zbog reakcije njenih kolega, ali i građana ove zemlje na njenu objavu na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije