Pendeš i Simicskó: Vojnici iz BiH mogli bi ići na obuku u Mađarsku

Radiosarajevo.ba
Pendeš i Simicskó: Vojnici iz BiH mogli bi ići na obuku u Mađarsku
Delegacija Ministarstva za odbranu i Armije R. Mađarske koju predvodi ministar za odbranu István Simicskó, boravi u službenoj posjeti Ministarstvu za odbranu BiH, gdje su se sastali s ministricom BiH Marinom Pendeš.

Nakon sastanka na kojem su sudjelovali najviši predstavnici ova dva ministarstva, održana je i pres konferencija.

Marina Pendeš je istaknula da Mađarska od početka daje ogromnu podršku BiH na njenom putu ka NATO-a.

"U narednom periodu očekujemo da će Mađarska još više davati potporu za aktiviranje MAP-a za BiH. Razgovarali smo i o podizanju bileteralnih odnosa na još viši nivo, a također smo se dotakli i prijetnji koji se tiču terorizma kako bismo zajednički djelovali na ovom polju", kazala je minsitrica Pendeš.

"Veoma važnim smatram saradnju naše dvije zemlje, a na sastanku smo govorili o važnosti rješavanja problematike u vezi s migracijama na ovom dijelu Europe. ž

Naša je želja da Mađarska što više doprinese u budućnosti kako bi BiH što prije pristupila NATO-u i Europskoj uniji. Ponudili smo da se jedan dio članova OSBiH obučava u Mađarskoj kako bismo stekli savremena i aktuelna znanja koja će uveliko pomoći u što bržem prijemu u NATO", dodao je ministar odbrane Mađarske István Simicskó.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije