Završno obraćanje kandidata Četvorke: Evo šta je poručio Mandić

1
B. T.
Završno obraćanje kandidata Četvorke: Evo šta je poručio Mandić
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / S obraćanja

Završno obraćanje kandidata Četvorke za načelnika Općine Centar Srđana Mandića (Naša stranka) održano je danas kod Vječne vatre. 

U obraćanju je kazao da je u protekla dva mjeseca obišao kompletnu Općinu te je tom prilikom uvidio brojne probleme s kojima se građani suočavaju. Između ostalog, naglasio je da u brojnim ulicama i naseljima u ovoj centralnoj gradskoj općini građani još nema vodu. 

"Bili smo u parku Betanija, koje izgleda kao predgrađe Černobila, napušteno, zapušteno, klupe su polupano, djeca se nemaju gdje igrati...Bilo smo na Skenderiji. Tužno je vidjeti dvoranu Mirza Delibašić, Dom mladih u mraku...", kazao je između ostalog Mandić. 

Naveo je da se grad nikada na pravi način nije odužio Mirzi Delibašiću, Davorinu Popoviću, Kemalu Montenu.

"Naša je obaveza da ponovo vratimo sport u Skenderiju, da u Dom mladih vratimo muziku koja je krasila naš grad. Želja nam je da na Koševu opet gledamo velike spektakle", kazao je Mandić. 

Upitio je poruku onima koji razmišljaju da li treba ili ne izaći na izbore. Citirao je Duška Trifunovića. 

"Probudi se, nešto se dešava, nemoj reći  da to nisi znao, i tvoja se sudbina rješava, nemoj da ti bude žao", citirao je Mandić. 

Podršku Mandiću, osim članova Naše stranke i danas su pružili predsjednici, odnosno članovi drugih stranaka Četvorke. 

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP) naveo je da mu je čast danas biti sa saborcem u ratu, ali i saborcem u miru. 

Osvrnuo se na podatak da je lani Bosnu i Hercegovinu napustilo 73.000 osoba.

"Lider Stranke demokratske akcije (SDA) jučer je na nekom skupu tu godinu nazvao najboljom u ovom postdejtonskom periodu. Tu je osnovna razlika kako mi vidimo BiH i njenu budućnost"", kazao je Konaković.

Naglasio je da su građani napustili državu radi beznađa, straha, političkog ambijenta...

"Morate stati u neki stranački dugi red, da vam daju sa stranačkom karticom ono za šta ste se školovali, ono što vam pripada, jer su stranke okupirale prava ljudi u BiH", rekao je Konaković. 

S obraćanja  - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: S obraćanja

Dotakao se i dešavanja s Vladom Kantona Sarajevo

"Zemlju sam u proteklih mjesec obišao uzduž i poprijeko, svi su oduševljeni što pada nakaradna Vlada Kantona Sarajevo, zavrnutih ruku i kupljenih zastupnika, zbog koje su trgovali državom, jer je izetbegović Radončići i Komšiću dao po ministarstvo, da bi supruzi isporučio kantonalnu vladu. To se pokazalo kao projekat koji nema budućnostćnost i propada", kazao je Konaković.

Najavio je da se "vraća još bolja Vlada" onih koji su ostali hrabri, doslijedni, principijelni i koji će zato "pomesti bandu u Kantonu Sarajevo i na načelničkim pozicijama i u vijećima". 

Kazao je da je katrakterna i hrabra priča pobjeđuje, bez obzira što na momente izgleda  deprimirajuća. 

"Ovi koji gube rade stvari kojih se gnuša sav normlan svijet u ovoj zemlji. Do te mjere su nervozozni, bahati, bezobrazni, pokvareni da su ove časne kolege, moje saborce u ratu i miru, časne borce za bolju BiH počeli etiketirati različitim prefiksima i imenima. Mislim da mene više etikeriju, da sam  više puta nazvan četnikom nego što su Srđan i Peđa, naravno i Damir Nikšić", naveo je Konaković, koji je siguran da će, kako je kazao, "Srđan pomesti u Općini Centar". 

S obzirom da su Općina Centar i Vlada KS smještene u istoj zgradi, Saša Magazinović (SDP) u svom obraćanju je naveo da će od 15. 11. u jednoj polovini zgrade biti mjesto gdje će Mandić početi donostiti odluke za građane Centra.

S obraćanja  - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: S obraćanja

"Udrugoj polovini zgrade, nekoliko dana poslije, preuzet ćemo, ne samo odgovornost za donošenje odluka, nego i odgovornost da polažemo račune", kazao je Magazinović.

Citirao je Muriza Memića, kazavši da "Kad zulum postane pravilo, otpor postaje obaveza". 

"Mi imamo obavezu da se svi zajedno odupremo lopovluku, kriminalu, strahu, siledžijama, onima koji prijete...", kazao je Magazinović.

Mandiću je poželioda se takmiči s Ilidžom, koju će, kako je rekao, preuzeti Nermin Muzur.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste u kratkom obraćanju kazao je da je Mandićev program realan te mu je unaprijed čestitao na pobjedi.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije