Verificiran mandat u Parlamentu FBiH: Evo ko je zamijenio Muzura

0
Fena
Verificiran mandat u Parlamentu FBiH: Evo ko je zamijenio Muzura
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Muzur, arhiva

Verificiranjem mandata zastupniku Mirsadu Pindži iz Naroda i Pravde, umjesto njegovog stranačkog kolege Nermina Muzura koji je izabran za načelnika Općine Ilidža, nastavljena je 17. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine čiji je prvi dio održan pred Novu godinu. Nastavak se održava u online formatu.

Jedna od preostalih tačaka dnevnog reda je zakon čiji je predlagač zastupnik Hasan Muratović, a propisivao bi konverziju kredita građana vezanih s valutnom klauzulom u švicarskim francima.

Muratović predlaže konverziju u konvertibilne marke, a kao razlog za donošenje ovog zakona ističe da su građani Federacije Bosne i Hercegovine, koji su podigli kredite vezane za švicarsku valutu, dospjeli u veoma tešku situaciju zbog rasta otplatnih kreditnih rata. Napominje i da su rate u kontinuitetu rasle.

U nastavka 17. redovne sjednice Predstavničkog doma, među preostalim tačkama dnevnog reda su i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prijevoz Sarajevo, kao i Izvještaj "Zdravstveno stanje stanovništva i zdravstvena zaštita u Federaciji BiH - 2018. godina".

Dnevnim redom su također predloženi Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz "Tekuća rezerva" budžeta FBiH za 2019. godinu i Analitički izvještaj o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2019. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije