Mališani u Potočarima ostali bez grijanja: Da li će krenuti u školu?

1
Radiosarajevo.ba
Mališani u Potočarima ostali bez grijanja: Da li će krenuti u školu?
Foto: esrebrenica.ba / Škola u Potočarima

Prije završetka prvog polugodišta školske 2020/2021. Područno odjeljenje u Potočarima Prve osnovne škole Srebrenica ostalo je bez grijanja, nakon čega se nastava odvijala onlajn.

Dotrajali kotlovi za grijanje već su duži problem ove područne škole, kaže direktor Dragi Jovanović za ESrebrenica.

„Mi smo od Ministarstva prosvjete i kulture RS dobili sredstva za sanaciju ovog problema. Javni poziv je raspisan, a završava se 20. januara. Raduje me činjenica da se prijavilo nekoliko preduzeća i da ćemo u najskorijem roku sanirati problem“, istakao je Jovanović. 

Prema njegovim riječima, za ponovno pokretanje grijanja izdvojeno je 19.000 KM, ali se time neće sanirati kompletan sistem za grijanje, te da su već ranije aplicirali na nekoliko projekata za tu namjenu.

U školi u Potočare u sanaciju grijanja i utopljavanje prostorija je do sada uloženo oko 300.000 KM. To su velika sredstva i uprkos tome, kotlovi su stari. Ranije je prestao da radi jedan, dok smo drugi servisirali kako bi omogućili grijanje do kraja zime i obavili detaljnu sanaciju za koju smo konkurisali na nekoliko projekata, a uključila se i Opština Srebrenica kako bi nam pomogla da pronađemo donatora“, rekao je Jovanović.

On kaže da će od Ministarstva dobiti jasne uputu kako će se odvijati nastavni program prve sedmice jer je zbog zakonskog roka za podnošenje tenderske dokumentacije taj period ušao u početak drugog polugodišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije