... / Veliko zanimanje za virtuelnu promociju knjige „Glasovi iz Srebrenice“

10. 01. 2021. u 14:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Za virtuelnu promociju knjige „Glasovi iz Srebrenice“ (Voices from Srebrenica: Survivor Narratives of the Bosnian Genocide), koja će se održati u četvrtak, u 18 sati po našem vremenu, već je prijavljeno nekoliko stotina osoba iz raznih dijelova svijeta.

Promociju organiziraju Memorijalni centar Srebrenica i Univerzitet Denver iz SAD.

Prem anajavama organizatora, glavni promotori, uz koautore knjige Hasana Hasanovića iz Srebrenice i profesorice Ann Petrila, bit će dr. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra i dr. Amanda Moore McBride, dekanesa Univerziteta Denver.

"Ovo je projekt kojim se pokazuju razmjere zločina genocida u Srebrenici, kao i posljedice koje je ovaj strašni zločin ostavio na preživjele, porodice žrtava i mnoge druge“, naveli su organizatori.

Knjiga "Glasovi iz Srebrnice" je izašla u izdanju izdavačke kuće MCFarland u Sjevernoj Karolini, a djelo je autorice Ann Petrila i koautora kustosa Memorijalnog centra Potočari Hasana Hasanovića.

"Glasovi iz Srebrenice“ je druga knjiga Hasana Hasanovića na engleskom jeziku. 

Prva knjiga “Preživjeti Srebrenicu“ koja je štampana u Škotskoj, prevedena je na italijanski i holandski jezik. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)