Majstorski: Ivica Puljić još jednom očitao lekciju Aleksandru Vučiću!

23
Radiosarajevo.ba
Majstorski: Ivica Puljić još jednom očitao lekciju Aleksandru Vučiću!
Foto: Printscreen / Ivica Puljić i Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas, 8. jula, imao je svoju Pink tiradu, koja je uključivala komentare na ulazak vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Za Vučića je ulazak vojnika - kadeta "obična sitnica", a onda je svim silama zavapio kako je sve obična hajka protiv njega koju predvode Denis Bećirović, predsjedavajući, i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i bh. mediji.

Više o tome čitajte OVDJE.

Lokalni izbori 2024 | Za glas se u BiH nudilo 200 maraka, slučaj odmah prijavljen, a evo i gdje

Lokalni izbori 2024 | Za glas se u BiH nudilo 200 maraka, slučaj odmah prijavljen, a evo i gdje

Između ostalog, Vučić se u svojoj tiradi obrušio i na državnog ministra odbrane Zukana Heleza, kojeg je pozvao da, ili dokaže da je pucao sa sarajevskih brda ili dâ ostavku.

Zanimljivo je i da je ovaj put rekao kako se na navedenom snimku vidi da je stajao naslonjen na stativ od kamere... Podsjetimo, nekad kaže da je nosio kišobran, nekad stativ, nekad oboje: "Lažu. To je bio kišobran, u fotomontaži su umjesto kišobrana namontirali pušku", lagao je svojevremeno.

A, na Vučićevu poruku Helezu sjajnu je opasku dao legendarni reporter i dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić, koji je na platformi X napisao:

"Vučić poručio Helezu: "Pozivam te da dokažeš da sam pucao sa sarajevskih brda ili daš ostavku." Može li ovako: "Pozivam Vučića da dokaže da nije pucao sa sarajevskih brda ili da podnese ostavku."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije