Majke Srebrenice traže hitnu reakciju OHR: Da li je ovo poruka prijetnje da oni mogu doći kad žele?

6
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice traže hitnu reakciju OHR: Da li je ovo poruka prijetnje da oni mogu doći kad žele?
Foto: MC Srebrenica / Majke Srebrenice

Zbog prisustva Vojske Srbije, a koja nema dozvolu Predsjedništva Bosne i Hercegovine a pred obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici zahtjevamo hitnu reakciju Ureda visokog predstavnika (OHR) jer ne znamo da li smo sigurni, da li je ovo poruka prijetnje da oni mogu doći kad žele i gdje žele, poručile su danas, 7. jula Majke Srebrenice na platformi x (bivši Twtter).

Majke Srebrenice pitaju se "da li država Bosna i Hercegovina ima svoje institucije ili nam strane vojske mogu ulaziti gdje žele i kad god žele? Da li smo mi majke nevino ubijene djece sigurne i da li mirno možemo ukopati svoje najmilije? Sramno".

Podsjetimo, jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Novak Đoković pružio podršku BiH nakon poplava: Evo šta je objavio

Novak Đoković pružio podršku BiH nakon poplava: Evo šta je objavio

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju... U međuvremenu se pojavila informacija da su jučer defilovali i u Bratuncu?!

Na današnji defile raegovali su brojni političari, a šta su za portal Radiosarajevo.ba izjavili član Predsjedništva BiH Željko Komšić i ministar odbrane Zukan Helez čitajte na linku OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije