Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!

28
L. R.
Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju...

Već su počele stizati i prve reakcije na ovu iznimno uznemirujuću situaciju koja se događa u trenutku, kako tvrde brojni i političari i analitičari, i lokalni i svjetski, novih žestokih napada na teritorijalni integritet naše domovine. S druge strane, još uvijek se čeka na reakciju zvaničnih predstavnika državne vlasti, tj. Vijeća ministara BiH.

UŽIVO | Pronađena još dva tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice

UŽIVO | Pronađena još dva tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića s pitanjem za komentar na spomenuti događaj.

"Prvo i osnovno pitanje ovdje je, ko je odobrio ulazak vojske Srbije u BiH? Predsjedništvo BiH to nije učinilo", navodi se u Komšićevom odgovoru.

Komšić se pita i da li je to uradilo Ministarstvo odbrane?

"To se odmah mora utvrditi. Ako nije ni Ministarstvo odbrane, onada je rijec o klasičnom aktu agresije!", navodi se u Komšićevom zaključku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije