Mirnes Kovač o skandalu u Prijedoru: Zamislite da trupe Wehrmachta promarširaju kroz Auschwitz?!

19
Radiosarajevo.ba
Mirnes Kovač o skandalu u Prijedoru: Zamislite da trupe Wehrmachta promarširaju kroz Auschwitz?!
Foto: PrtScr / Mirnes Kovač uputio je jako pitanje

Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju...

Već su počele stizati i prve reakcije na ovu iznimno uznemirujuću situaciju koja se događa u trenutku, kako tvrde brojni i političari i analitičari, i lokalni i svjetski, novih žestokih napada na teritorijalni integritet naše domovine. Dragan Bursać, Mirsad Hadžikadić, Jahja Muhasilović, Jasmin Mujanović, Federica Woelk... samo su neki od njih.

Prepoznajete li lopove koji pljačkaju po sarajevskim podrumima: Nudi se nagrada

Prepoznajete li lopove koji pljačkaju po sarajevskim podrumima: Nudi se nagrada

Ipak, na reakciju nekog od predstavnika državne vlasti i dalje čekamo.

U međuvremenu, situaciju je komentirao i Mirnes Kovač, poznati novinar i publicista iz Sarajeva.

"Možete li zamisliti trupe Wehrmachta kako marširaju ulicama Auschwitza? Eto, to je stvarnost u Prijedoru, dijelu Bosne gdje su 1992. počinjeni najveći masovni zločini nad civilima i otvoreni prvi koncentracijski logori nakon Drugog svjetskog rata!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije