Majke Srebrenice se sastali s nizozemskim vojnicima iz UN-a

6
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice se sastali s nizozemskim vojnicima iz UN-a
Foto: Screenshot / X.com / Emir Suljagić / Majke Srebrenice

U subotu, 1. juna se obilježio historijski skup u Nizozemskom institutu za veterane u Doornu, gdje su se preživjeli iz Memorijalnog centra Srebrenica i Majke Srebrenice sastali sa vojnicima UN-a.

Prisutnima se obratila Munira Subašić, predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, uz predstavnice Udruženja Majka: Kada Hotić, Šuhra Sinanović, Zijada Efendić, Nura Begović i Šehida Abdurahmanović.

"Ovaj sastanak je rezultat višegodišnjeg truda i posvećenosti da se izgradi značajan odnos između preživjelih i veterana. Označava značajan korak naprijed u pomirenju i planiranju budućnosti ukorijenjene u razumijevanju i međusobnom poštovanju. Dijalog koji se danas održao je snažan dokaz napretka koji se može postići kroz saradnju i empatiju, naglašavajući važnost zajedničke historije u negovanju mira", rekao je Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Sastanak je komentirsao i ambasador BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija.

"Historijski trenutak. Istina, pravda, pomirenje, prevencija i saosjećanje. Čestitamo Majkama Srebrenice i Memorijalnom centru Srebrenica", poručio je Lagumdžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije