Suljagić: 'Bacili su oko na Memorijalni centar, neću dozvoliti da postane privatna prćija'

15
Radiosarajevo.ba
Suljagić: 'Bacili su oko na Memorijalni centar, neću dozvoliti da postane privatna prćija'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Emir Suljagić

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić se oglasio nakon navodnih prijetnji i pritisaka pojedinaca koji su, po njegovim riječima, 'bacili oko na Memorijalni Centar Srebrenica'.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Prije pet godina, kada sam stigao u Memorijalni centar Srebrenica, zatekao sam ruinu u svakom smislu. Zgrade su bile ruševne i na ivici kolapsa, a zaposlenici u MCS-u su bili prepušteni sami sebi, duboko deprimirani.

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: "Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH"

Neću navoditi sve što smo zajedno, ponavljam, zajedno uradili. Oni koji su bili odgovorni za takvo stanje nazivaju Memorijalni centar "svetinjom", ali nisu mrdnuli ni prstom da nešto promijene. Svi oni su tu i pitaju se već decenijama.

Izuzmemo li njihovu imovinu u Srebrenici, Vogošći i Ilijašu, ne postoji apsolutno nijedan drugi trag njihovog angažmana u Srebrenici.

Sada, kada su uništili sve što su dotakli u Srebrenici, počeli su bacati oko i na Memorijalni centar. Stvari su otišle tako daleko da sam posljednjih sedmica izložen uvredama i prijetnjama više od tobožnjih "mojih" nego od fan kluba Ratka Mladića.

Ono što svima mogu obećati je da Memorijalni centar Srebrenica neće biti privatna prćija provincijalaca od čijeg je dodira sve uvehnulo. Ne postoji cijena koju nisam spreman platiti da to osiguram", rekao je Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije