Emir Suljagić komentirao Dodikov plan da se promijeni ime Srebrenice

19
Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić komentirao Dodikov plan da se promijeni ime Srebrenice
Foto: AA / Emir Suljagić

"Neki naši ljudi u Srebrenici kažu dosta im je laži oko toga svega i sada su pokrenuli inicijativu da promijene naziv da se Srebrenica ne zove Srebrenica nego da se da neko drugo ime općini pa ćemo vidjeti kako će se to razviti", izjavio je jutros, 30. maja, predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta na TV Happyju gdje je više puta iznio neistine, manipulacije i uvrede na račun stranih zvaničnika, organizacije Ujedinjenih nacija, kao i države Bosne i Hercegovine. 

O tome ko je pokrenuo tu inicijativu, kao ni bilo koje druge informacije Dodik nije rekao.

U međuvremenu, komentar na (n)ovu Dodikovu provokaciju dao je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, koji veli:

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom parlamenta Italije: Predložio je da usvoje ovu rezoluciju

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom parlamenta Italije: Predložio je da usvoje ovu rezoluciju

"Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik objavio je planove da promijeni ime Srebrenice, s ciljem da je izbriše s karte, a time i iz historije. Ovo je izazovno okruženje u kojem svakodnevno djeluje Memorijalni centar Srebrenica.

Ova situacija naglašava ne samo našu snažnu predanost, već i značajnu podršku koja nam je potrebna. Iako smo zahvalni na sve većoj podršci, vjerujem da je unutar Bosne potrebna veća sistemska institucionalna podrška. Sjećanje na Srebrenicu leži na plećima preživjelih, ali njeno obilježavanje je zajednička odgovornost."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije