Mahmutbegović uputila čestitku reisul-ulemi Kavazoviću

Fena
Mahmutbegović uputila čestitku reisul-ulemi Kavazoviću

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku Huseinu ef. Kavazoviću povodom njegovog ponovnog izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

"U ovom značajnom danu za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini i sve Bošnjake, želim da Vam najiskrenije čestitam i poželim sreću u daljnjem radu i vođenju naše Islamske zajednice.

Institucija Islamske zajednice se u 137 godina svojeg djelovanja etablirala kao istinska snaga na putu očuvanja jedinstva bošnjačkog naroda, njegove vjere, tradicije i kulture.

Islamska zajednica s Vama na čelu je dodatno pokazala odlučnost i znanje da u teškim i turbulentnim vremenima nosi plamen vjere i uspješno vrši misiju prenošenje emaneta na generacije koje dolaze.

Svojim opredijeljenošću za mir i toleranciju značajno ste doprinijeli našem društvu i državi, ali i nerijetko često brana protiv onih koji su atakovali na te vrijednosti.

Svojim radom, mudrošću i umjerenošću dobili ste poštovanje i dviljenje od Istoka do Zapada.

Vjerujemo da će s Vama na čelu Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i u godinama koje dolaze uspješno završiti brojne planirane i započete projekte, te na taj način dodatno osnažiti svoj položaj ne samo unutar bošnjačkog naroda, već i našeg društva u cjelini", navodi se u čestitki Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije