Mahmutbegović: Procesuirati odgovorne za odluku u LK

Radiosarajevo.ba
Mahmutbegović: Procesuirati odgovorne za odluku u LK
Foto: Radiosarajevo.ba / Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije (SDA) Melika Mahmutbegović u izjavi za Radiosarajevo.ba oštro je osudila donošenje novih zapovijedi Kantonalnog stožera civilne zaštite Livanjskog kantona u kojima se, uz ostalo, zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona! 

"Najoštrije osuđujem nastojanja da suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19), dok se zajedničkim snagama borimo protiv opasnog virusa koji nas sve podjednako ugrožava, neki iskorištavaju za reafirmaciju jedne paradržavne politike koja u osnovi jeste atak na ustavni poredak BiH! Nedopustivo je da vlada jednog kantona takve 'naredbe' objavljuju na zvaničinoj web-stranici, te tražim da se od iste ograde i povuku je. Takvo protivustavno djelovanje mora biti najprije zaustavljeno u pokušaju, a potom procesuirano pred pravosudnim tijelima", kazala je Mahmutbegović. 

Podsjetimo, Bosnu i Hercegovinu danas su alarmirale nove naredbe donesene u Kantonalnom štabu civilne zaštite Kantona 10, koje su, kako oni navode, "usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području Hercegbosanske županije". 

Na stranici Vlade ovog kantona istaknuto je kako se "zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije", to jeste Kantona 10(?!).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije