Džaferović o odluci iz LK: To je protivustavno, snosit će odgovornost!

F. V.
Džaferović o odluci iz LK: To je protivustavno, snosit će odgovornost!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oštro je odbacio nove zapovijedi Kantonalnog stožera civilne zaštite Livanjskog kantona u kojima se, uz ostalo, zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona ( ).

"Protivustavno je u bilo kojoj situaciji postavljati bilo kakve punktove i vršiti kontrole na međuentitetskim ili međukantonalnim linijama. Također je protivustavno zabranjivati ulazak građana BiH u neki entitet ili kanton. Ta odluka se mora odmah povući ili će oni koji su je donijeli snositi odgovornost", kazao je Džaferović večeras u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Bosnu i Hercegovinu danas su alarmirale nove naredbe donesene u Kantonalnom štabu civilne zaštite Kantona 10, koje su, kako oni navode, "usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području Hercegbosanske županije".

Na stranici Vlade ovog kantona istaknuto je kako se "zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije"(?!).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije