Objava na stranici Vlade Kantona 10: Zabranjujemo ulazak državljanima BiH

Objava na stranici Vlade Kantona 10: Zabranjujemo ulazak državljanima BiH
Foto: Vlada Kanton 10 / Vlada Kantona 10

Bosnu i Hercegovinu danas su alarmirale nove naredbe donesene u Kantonalnom štabu civilne zaštite Kantona 10, koje su, kako oni navode, "usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području Hercegbosanske županije".

Na stranici Vlade ovog kantona istaknuto je kako se "zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije"(?!).

"Zabrana se ne odnosi na:
– vozila za dostavu hrane, robe, materijala kao i tranzit tih vozila kroz Hercegbosansku županiju, uz kontrolu ulaska i izlaska, kao i na pripadnike Oružanih snaga BiH, zdravstvene djelatnike, policijske službenike, te druge pripadnike tijela svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini u službene svrhe. Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije da uspostavi punktove na svim ulazima u Hercegbosansku županiju. Zapovijed stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od utorka, 24.03.2020. godine u 6,00 sati."

Ističe se kako se zabranjuje kretanje građanima na području kantona 18 do 5 sati.

Navode se dalji detalji, slični kao i na prostoru cijele FBiH. 

Cjelokupnu odluku Vlade čitajte OVDJE.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je zvaničnike u našoj zemlji i čekamo njihov odgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije