Mahmutbegović: Muhamed Filipović ostavio dubok trag u historiji BiH

Fena
Mahmutbegović: Muhamed Filipović ostavio dubok trag u historiji BiH

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća, povodom smrti akademika Muhameda Filipovića, njegovoj porodici i Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Umro akademik Muhamed Filipović

0

"Akademik Muhamed Filipović je jedan od najznačajnijih intelektualaca koje je iznjedrila Bosna i Hercegovina. Tokom decenija akademske, političke i diplomatske karijere, profesor Filipović bio je i ostao istinski promotor vrijednosti Bosne i Hercegovine, njezine kulture, jezika, tradicije, uvijek štiteći interese države i svih njezinih građana. Kao takav, ostavio je dubok trag u historiji Bosne i Hercegovine, te zaslužio veliko poštovanje građana ove zemlje.

Politički testament akademika Muhameda Filipovića: Kako sačuvati Bosnu?

0

Pogođeni tugom, izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. Vjerujemo da će se njegovo veoma plodno djelo tek istraživati i valorizirati u godinama koje dolaze, ali smo uvjereni da će Bosna i Hercegovina vječno pamtiti ime Muhameda Filipovića", kaže se u telegramu saučešće Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH. 

Podsjećamo, komemoracija akademiku Muhamedu Filipoviću bit će održana u petak, 28. februara, sa početkom u 10.00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je na Filozofskom fakultetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije