Melika Mahmutbegović izrazila podršku portalu Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Melika Mahmutbegović izrazila podršku portalu Radiosarajevo.ba
FOTO: Radiosarajevo.ba / Melika Mahmutbegović

Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, izrazila je podršku portalu Radiosarajevo.ba nakon huliganskog napada na redakciju.

Njeno pismo podršku vam prenosimo u cjelosti:

"Sa velikom zabrinutošću sam pratila dešavanja kojima ste, nažalost direktno vi, ali i svi mi zajedno svjedočili i koja predstavljaju najgrublje kršenje osnovnih postulata svakog slobodnog i demokratski uređenog društva.

To je, zasigurno sloboda govora, sloboda izražavanja, sloboda pisane riječi, to je sloboda medija koji na profesionalan, nepristrasan i način u skladu sa novinarskim uzusima informišu javnost i plasiraju provjerene informacije.

Upadi u redakcije, huliganske prijetnje novinarima i članovima njihovih porodica su devijacije koje se ne smiju dešavati, koje moraju biti prevenirane i najadekvatnije sankcionisane, a njihovi počinioci i eventualni nalogodavci kažnjeni. Pravosudni i organi reda moraju novinarima osigurati uslove za neometano obavljanje njihove dužnosti, a društvo u cjelini mora bezrezervno osuditi ovakva dešavanja koja ne karakterišu društvo i zajednicu dostojnu čovjeku 21. vijeka.

Na kraju vam želim izraziti moju najiskreniju podršku, naročito zbog iskazane profesionalnosti i požrtvovanosti, ali i neustrašivosti da uvijek među prvima i adekvatno informišete bosanskohercegovačku javnost o dešavanjima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu i ujedno pozvati sve organe i tijela sistema da počinioce ovog grubog nasrtaja na slobodno novinarstvo i ugrožavanje novinarske sigurnosti izvedu pred lice pravde.", napisala je potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije