BiH / Magazinović: SDP o koaliciji s SDA može odlučiti i unutarstranačkim referendumom

19. 01. 2019. u 19:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 36

Koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SAD) mogla bi biti predmet novog referenduma unutar SDP-a, najavio je zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović.

„Kada su u pitanju odluke u vezi formiranja vlasti, postoji mogućnost da će biti iskorišten i institut referenduma članstva koji postoji u novom Statutu SDP-a“, napisao je Magazinović na svom Facebook profilu.

On je kazao kako je ovih dana mnogo pitanja u vezi navodnog dogovora o koaliciji SDP-SDA.

Kako tvrdi, za taj dogovor ne zna, a odluka o tome „sigurno ne postoji“.

„Odluku o koalicijama donosi Glavni odbor. Do sada je GO SDP, neposredno prije potvrđivanja vlada, dao zeleno svjetlo za koalicije u USK i Kantonu Sarajevu. Naredna sjednica Glavnog odbora SDP će biti zakazana ovih dana i održana početkom februara.(...) Jedinstvo unutar SDP-a i jedinstvo BH bloka su za mene jako važni, tako da se trudim da svojim izjavama ne komplikujem ionako složenu situaciju. Smatram da trebamo biti dosljedni i ispuniti obećanja koja smo dali biracima u kampanji, a na osnovu kojih su nam oni dali povjerenje“, zaključio je Magazinović.

Podsjećamo, u javnosti su se pojavile neprovjerene informacije da bi Bh. blok ili pojedine partije iz ove grupe mogle na nivou Federacije i BiH otići u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

KOMENTARI (5)