Magazinović o najavi HNS-a: Tepanje trećem entitetu, Bursać: Eto im sad

8
Radiosarajevo.ba
Magazinović o najavi HNS-a: Tepanje trećem entitetu, Bursać: Eto im sad
FOTO: Radiosarajevo.ba / Čović/ Bursać/ Magazinović

U Mostaru je danas održano Prvo zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH), nevladine udruge Dragana Čovića, šefa Hrvatske demokratske zajednice u našoj zemlji (HDZ BiH). Čović se obratio javnosti pročitao sedam zaključaka koji su danas, istaknuo je šef HDZ-a, jednoglasno usvojeni na zasjedanju.

Zaključke možete pročitati OVDJE.

Među prvima reagovao je Saša Magazinović, SDP-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine koji je putem Twittera napisao:

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

"Dakle, otvoreno je najavljen plan, prvo Izborni zakon po mjeri Čovića, a onda teritorijalna reorganizacija, što je tepanje trećem entitetu u BiH… Svako moze vući poteze kakve želi i misli da su najbolji u ovom trenutku, ali se ne može praviti da ovo nije shvatio".

Reagovao je i Drana Bursać, poznati kolumnista koji je u komentaru Magazinovuću odgovorio:

"Ja ovo pričam od Berlina prošle godine, kažu ljudi, nemoj Bursać zaoštravati, nije to baš tako. Eto im sad...", te je i SDP-ov zastupnik zaključio:

"Ali, ljudi otvoreno i bez uvijanja kažu šta hoće i u kojem pravcu idu, a onda drugi ubjeđuju javnost da to oni zapravo ne misle i da im treba u tome pomoći".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije