Lovac iz BiH upucao vuka - vođu čopora, vučicu i mladog vuka

12
Lovac iz BiH upucao vuka - vođu čopora, vučicu i mladog vuka
Foto: esrebrenica.ba / Kokara sa ulovom na haubi

Zoran Milosavljević Kokara, bratunački lovac i majstor karatea, ustrijelio je tri vuka, kako kaže, "u neposrednom susretu s čoporom ovih predatora".

Sve se dogodilo na lokalitetu Crkvine ispod kote Bijela Breza, gdje je Kokara boravio u svojoj brvnari. Kako kaže, pustio je pse kako bi pronašli divlje svinje, no psi su "udarili na vukove i jedan pas je pojeden".

„Potrčao sam prema obližnjem potoku gdje se čuo lavež, skičanje i režanje i ugledao sam čopor vukova koji su kidali i jeli mog kera“, priča Milosavljević, kako je objavila ESrebrenica na Facebooku.

On kaže da je u tom čoporu bilo više od 15 vukova i da je pucao tri puta i tako usmrtio tri vuka.

Prema njegovim riječima, ubio je alfa-vuka, odnosno predvodnika ovog neobično velikog čopora, koji je bio "izuzetne veličine", te jednu vučicu i mlađeg vuka.

"Milosavljević kaže da je ranije bila nagrada za odstrel predatora i da su često seljani darovali lovca, no, prošao je kroz nekoliko sela Srebrenice i Bratunca i niko ga nije darovao, čak ni čarapama. Ipak on je zadovoljan jer vukovi prave velike štete kako na domaćim životinjama tako i divljači", navodi isti izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije