Lokalni izbori: HDZ BiH nezadovoljan

Anadolija
Lokalni izbori: HDZ BiH nezadovoljan
Prvi rezultati lokalnih izbora u BiH čekaju se s puno optimizma u Domu Hrvatske demokratske zajednice BiH u Mostaru, gdje je okupljen veliki broj čelnika i simpatizera stranke koji su izrazili nezadovoljstvo odzivom birača na današnjim izborima.

Izborne rezultate u središnjici HDZ-a BiH u Mostaru između ostalih čekaju zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministrica financija FBiH Jelka Miličević, Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, premijer ZHK-a Zdenko Ćosić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Podsjetimo, jedini koji danas nisu mogli birati niti biti birani bili su građani Mostara.

Nakon osmogodišnje agonije i nefunkcioniranja vlasti u gradu na Neretvi mladi su proveli akciju pod nazivom „IZBORIMO se za Mostar“, te otvorili tri birališta gdje su građani simbolično glasali s ciljem da poruče javnosti da Mostar ne smije ostati crna rupa izbornog procesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije