Borjana Krišto: Žao mi je što smo izgubili Kupres

Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto: Žao mi je što smo izgubili Kupres
Potpredsjednica HDZ-a, Borjana Krišto izrazila je zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora.

"Moram naglasiti da mi je jako žao što smo izgubili Općinu Kupres. Tako da uz ovih 18 općina kojih u ovom trenutku imamo, očekujem naravno i Stolac kao pobjedu, jer je to upravo HDZ-ova pobjeda i u ovom trenutku želim naglasiti da mi je jako žao što je došlo do ovakve vrste incidenta gdje je od strane kandidata SDA napadnut predsjednik općinskog izbornog povjerenstva i naravno birački odbori", kazala je Krišto naglašavajući da je za nju to napad na institucije, napad na demokratski sustav i nadamo se da će sve institucije od središnjeg izvornog povjerenstva, a i one koje su dužne da sprovode zakon učiniti sve da se ovo sankcionira.

"Nadam se i vjerujem da će to hrvatski narod Stoca znati prepoznati", kazala je zahvalivši se svim glasačima, prije svega, onima koji su izašli.

"Mogu reći da je izlaznost bila očekivana kao i prošlih godina, zapravo, mogla je biti i veća, ali svejedno. Kolika-tolika izlaznost , želimo se zahvaliti svima onimakoji su danas bili uz Hrvatsku demokratsku zajednicu, svima onima koji su izašli i nadam se duboko da će HDZ kroz svoju izvršnu vlast i kroz svoju zakonodavnu vlast na lokalnoj razini učiniti sve te da će opravdati povjerenje naših glasača".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije