Lokalni izbori 2024 | Safet Softić: Prema trenutnim informacijama SDA ima dobre rezultate

4
Fena
Lokalni izbori 2024 | Safet Softić: Prema trenutnim informacijama SDA ima dobre rezultate
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Safet Softić

Predstavnik Stranke Demokratske Akcije (SDA) Safet Softić kazao je večeras da ova stranka prema trenutnim informacijama ima dobre rezultate na lokalnim izborima.

Softić ističe da je SDA ubjedljivo pobijedila u Gračanici i Gradačcu, dobila je Maglaj i Ključ, te načelnika u Kalesiji, što je, kako je kazao, "respektabilan broj općina gdje su načelnici SDA pobijedili i vjerovatno će i sama glasanja za općinska vijeća pratiti ove trendove".

"U Novom Sarajevu imamo izjednačenu utrku između Muamera Bandića, koji je kandidat kojeg mi podržavamo i Benjamine Karić, uz pobjedu Semira Efendića u Novom Gradu. Ukoliko bi se to krunisalo pobjedom u Zenici, gdje je također izjednačena trka između Kasumovića i kandidata SDA, to bi zaista bili odlični rezultati", kazao je Softić.

Uživo | Lokalni izbori 2024: Prema dosadašnjim izjavama stranačkih lidera - svi oni su uspjeli

Uživo | Lokalni izbori 2024: Prema dosadašnjim izjavama stranačkih lidera - svi oni su uspjeli

Kazao je da je SDA u Sarajevu pružila podršku kandidatima drugih stranaka s kojima je u partnerstvu, kako bi pokušali parirati kandidatima „Trojke“ koja u Sarajevu ima efektivnu vlast: "Bilo je tu nekih nelogičnosti, ali odlučili smo nastupiti kao tim i vidjet ćemo kako se se sve odigrati. Za sada imamo pobjedu u Hadžićima, Vogošći, Trnovu, a kada dobijemo sve rezultate vidjet ćemo koliko smo uspjeli s tim zajedničkim nastupom."  

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije