Lokalni izbori 2024 | Koalicija za Mostar uputila poziv: 'Podržimo onog ko osvoji najviše glasova'

1
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Koalicija za Mostar uputila poziv: 'Podržimo onog ko osvoji najviše glasova'
Foto: X.com / Prof. dr. Đani Rahimić

Iz Koalicije za Mostar uputili su u utorak uvečer, 2. oktobra, poziv probosanskohercegovačkim strankama u Gradu na Neretvi.
 
Navode da s ciljem tačnog, transparentnog i istinitog informisanja javnosti, imaju dužnost i obavezu podsjetiti javnost i građane na par bitnih činjenica.

"Koalicija za Mostar i svi njeni kandidati su u prethodnih 25 dana vodili izrazito pozitivnu kampanju, gdje su predstavljali svoje ideje, kao i programsku platformu Koalicije, ne baveći se drugima. Na čelu gradske liste nalazi se naš kandidat za gradonačelnika, prof.dr. Đani Rahimić, kandidat kakav nam treba u ovom momentu. Radi se o ostvarenom čovjeku, univerzitetskom profesoru, doktoru tehničkih nauka, društvenom aktivisti koji je od Fortice napravio turističku atrakciju i smatramo kako je upravo on pravo rješenje za Mostar", navode iz Koalicije za Mostar.

Dodaju da su uvjereni kako će sugrađani znati prepoznati kvalitet i dati podršku kandidatima Koalicije, kao i prof.dr. Đaniju Rahimiću.

Iran prvi put koristio hipersonične rakete? Pogledajte zašto su one posebno opasne

Iran prvi put koristio hipersonične rakete? Pogledajte zašto su one posebno opasne

"Ipak, ako tako ne bude, mi ćemo poštovati volju građana. Još prije par mjeseci smo dali konkretan prijedlog drugim probosanskohercegovačkim koalicijama i strankama, koju ćemo ponoviti: Budući vijećnici koalicije za mostar spremni su podržati kandidata za gradonačelnika iz onog probosanskohercegovačkog bloka koji osvoji najveći broj vijećnika. Pozivamo koaliciju “grade moj” i “trojku” da se izjasne da li su oni spremni isto učiniti!

Dodaju i da "s obzirom da se u javnosti špekulisalo i o načinu izbora gradonačelnika, vrijeme je da prestanu sve manipulacije - gradonačelnika bira Gradsko vijeće iz reda svojih članova.

"Vijeće ne može izabrati gradonačelnika koji nije vijećnik u Gradskom vijeću, tako da će svi kandidati morati potpisati Izjavu o prihvatanju mandata u Vijeću. Ukoliko su pojedini kandidati toliko uvjereni u podršku građana, sigurni smo da neće imati nikakav problem da prihvate naš prijedlog, s kojim smo izašli u javnost još prije nekoliko mjeseci, prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma. Javnost i građani Mostara zaslužuju odgovore na ova pitanja", zaključuju iz Koalicije za Mostar.

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?
Rezultati

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije