Ljeto u BiH se lagano zagrijava. Evo kada će nam do kraja maja trebati kišobran

0
Radioasarajevo.ba
Ljeto u BiH se lagano zagrijava. Evo kada će nam do kraja maja trebati kišobran
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U ponedjeljak, 27. maja, ujutro u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 8, Ivan Sedlo 10, Drvar 11, Bugojno, Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 12, Bihać 13, Banja Luka, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 14, Prijedor i Zenica 15, Bijeljina i Trebinje 16, Gradačac 17, Mostar 18, Neum 19 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne očekuju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Nestabilno vrijeme kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće pojačane tegobe, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će biti ljepša na sjeveru,s obzirom na duže stabilnije periode tokom dana.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

Za 28. 05. 2024 (utorak), u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Grmljavina, led, kiša, poplava...: Pogledajte prizore tokom i nakon nevremena u Jajcu

Grmljavina, led, kiša, poplava...: Pogledajte prizore tokom i nakon nevremena u Jajcu

Za 29. 05. 2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnjeva. 

Za 30. 05. 2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije