Ljekarska komora FBiH: Prva transplantacija srca u BiH veliki korak naprijed za našu struku

1
FENA
Ljekarska komora FBiH: Prva transplantacija srca u BiH veliki korak naprijed za našu struku
FOTO: Pixabay / Ilustracija

"Prva transplantacija srca u Bosni i Hercegovini pokazala je visoku stručnost i posvećenost naših ljekara i medicinskog osoblja", saopćeno je iz Ljekarske komore Federacije BiH.

"Uime Ljekarske/Liječničke komore FBiH i u svoje ime, čestitam vam na izvanrednom postignuću – uspješnoj prvoj transplantaciji srca u našoj zemlji. Ovaj izuzetni medicinski uspjeh predstavlja veliki korak naprijed za našu struku demonstrirajući visoku stručnost i posvećenost naših ljekara i medicinskog osoblja", navela je u saopćenju predsjednica Komore prim. dr. Amila Bećirović.

Transplantacija srca ne samo da podiže standarde u medicinskoj praksi već nudi i novu nadu pacijentima s teškim srčanim oboljenjima. Za mnoge od njih, ovakva intervencija može značiti razliku između života i smrti, pružajući im šansu za novi, kvalitetniji život, navela je također.

Zapečaćena Mamićeva trafostanica kod Mostara

Zapečaćena Mamićeva trafostanica kod Mostara

Predsjednica Ljekarske komore posebno izražava duboku zahvalnost roditeljima donora.

"Vaša nesebična odluka i hrabrost omogućili su ovaj uspjeh i donijeli novu šansu za čak tri života. Vaša plemenita djela su neprocjenjiva i neizmjerno cijenjena", istaknula je Bećirović.

Pacijentima je zaželjela brz i uspješan oporavak i dodala da su iz Komore podrška i stručnost uvijek na raspolaganju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije