Ljekari zabrinuti: Veliki priliv mlađih nevakcinisanih pacijenata u bh. bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Ljekari zabrinuti: Veliki priliv mlađih nevakcinisanih pacijenata u bh. bolnicu
Print Screen / UKC RS

U Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a RS, tokom protekla 24 sara, hospitalizovano je sedam pacijenata mlađe i srednje životne dobi i svi su nevakcinisani, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Na današnji dan ukupno je u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovano 42 životno ugrožena pacijenta, što u ovom talasu predstavlja najveći broj kritično oboljelih", navodi se u saopćenju UKC RS.

Kako se dodaje, povećan je priliv pacijenata u Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti UKC RS u gdje od početka novembra pregledano više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ljekari Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane i načelnica Urgentnog centra danas će javnosti predočiti poražavajuće podatke o malom broju vakcinisanih pacijenata koji završavaju sa teškim oblicima bolesti, kako na respiratorima, tako i na drugim oblicima respiratorne podrške, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije