Lijepe vijesti: Više od tri miliona KM za projekte izgradnje bazena u Sarajevu, Bihaću i Zenici

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Više od tri miliona KM za projekte izgradnje bazena u Sarajevu, Bihaću i Zenici
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Bazeni Bentbaša, arhiv

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela odluke o usvajanju tri programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele u okviru kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu u ukupnom iznosu od 3.050.000 KM.

Prvom Odlukom usvojen je Program utroška sredstava u iznosu od 50.000 KM u svrhu izgradnje bazena na Bentbaši Sarajevo, a koju provodi Općina Stari Grad. Odlukom je utvrđeno da će sredstva biti raspoređena za troškove izrade Studije društveno-ekonomske opravdanosti projekta izgradnje bazena na Bentbaši (10.000 KM), zatim za troškove izrade Idejnog rješenja (10.000 KM), te za troškove izrade Glavnog projekta (30.000 KM). Sredstva će se prenijeti u kompletnom iznosu na račun implementatora odobrenog projekta. Korisnik je obavezan dostaviti dokaze o realizaciji kompletnog iznosa.

Drugom Odlukom usvaja se Program utroška sredstava u iznosu od 2.500.000 KM u svrhu izgradnje sportsko-rekreativnog bazena u Bihaću, a koju provodi Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju Bihać. Sredstva će biti raspoređena za troškove nabave materijala i izvođenje radova (zemljani, betonski i ab radovi, armirani radovi, čelična konstrukcija, zidarski, izoiaterski, gipskartonski radovi, krovopokrivački, limarski i bravarski radovi). Sredstva će se prenositi sukcesivno na račun implementatora odobrenog projekta u najmanje dvije tranše. Prva tranša u postotku do 50 posto će se uplatiti u skladu s dostavljenim Predmjerom radova za izgradnju sportsko-rekreativnog bazena.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Trećom Odlukom usvaja se Program utroška sredstava u iznosu od 500.000 KM u svrhu izgradnje zatvorenog bazena u Zenici - faza I, a koju provodi Grad Zenica. Sredstva će biti raspoređena za troškove izvođenja građevinskih radova I faze (zemljani, betonski i ab radovi, zidarski radovi, izrada i montaža čelične konstrukcije). Sredstva će se prenijeti u kompletnom iznosu na račun implementatora odobrenog projekta, u skladu s dostavljenim Ugovorom sklopljenim između Grada Zenice i Almy Gradnja d.o.o. Zenica, a isti je obvezan dostaviti dokaze o realizaciji kompletnog iznosa.

Federalno ministarstvo kulture i sporta će sa implementatorima potpisati ugovore u kojem će se definirati namjena sredstva, nakon čega će se izvršiti uplata sredstava implementatorima. Rok za implementaciju projekta će se definisati ugovorima.

Implementatori su obvezni kvartalno izvještavati o realizaciji projekta Federalno ministarstvo kulture i sporta, a koje će izvještavati Federalno ministarstvo finansija, odnosno Vladu Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije