KS / Lijepe vijesti: Osoba sa down sindromom na stručnom osposobljavanju u Općini Ilidža

01. 11. 2021. u 12:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Odlukom općinskog načelnika Nermina Muzura, u narednih šest mjeseci, Kenan Kovačević, osoba sa down sindromom će biti na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u Općini Ilidža.

Kenan je završio Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija dizajna i multimedije na Ilidži, aktivno se bavi plivanjem te osvaja medalje na međunarodnim takmičenjima. Iskazao je želju i interes da svoje prvo radno iskustvo stekne na fotokopirnici Općine Ilidža te je potpisao ugovor za narednih šest mjeseci.

Načelnik Muzur dočekao je Kenana na njegovom radnom mjestu i poželio mu dobrodošlicu za prvi radni dan.

„Kenan je uputio molbu i izrazio želju da svoje prvo radno iskustvo stekne u Općini i za nas uopšte nije bilo upitno da mu ispunimo tu želju. Kroz zakonske mehanizme omogućili smo Kenanu da sa svojom stručnom spremam u narednih šest mjeseci bude na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u Općini Ilidža te da na taj način stekne neophodno radno iskustvo.

Jako je vedar, nasmijan i vrijedan momak i zaista se radujemo što će biti sa nama u narednom periodu“, kazao je načelnik Muzur.

Kenan je istakao da se raduje što će imati priliku da u narednim periodu radi na fotokopirnici, spreman je za nove radne pobjede i nada se da će opravdati postavljena očekivanja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA