Lijepa vijest iz Konjica: Kompanija Igman objavila imena novih zaposlenih

Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest iz Konjica: Kompanija Igman objavila imena novih zaposlenih
Foto: Novikonjic.ba / Spisak primljenih

Javno preduzeće Igman Konjic, koja je bila jedna od vodećih kompanija na prostoru bivše Jugoslavije kada je u pitanju namjenska industrija, nedavno je zaposlila više od stotinu radnika.

Među primljenim radnicima su tehnolozi, kontrolori, čuvari, zaštitari, mašinbravari, vozači i radnici mnogih drugih usmjerenja. Važno je istaći i to da su se radnici primali na određeno, ali i ne neodređeno vrijeme.

Posebno je interesantno to što je Igman Konjic u dnevnim novinama transparentno objavio spisak primljenih, što baš i nije česta praksa kada se radi o zapošljavanju u javnom sektoru naše države.

Igman Konjic je osnovan 6. marta davne 1950. godine i do danas je zadržao status najvećeg proizvođača i izvoznika među preduzećima u bh. vojnoj industriji.

Jedan od razloga za osnivanje ove firme jeste i strah od potencijalnog napada Sovjetskog saveza zbog čega je 1953. godine sagrađen i bunker u Konjicu, koji je danas dosta poznatiji kao Titov bunker. Vrijednost tog projekta je bila 4,6 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije