Ledene sante okovale rijeku Bosnu, mještani ne pamte ovakvu pojavu

Anadolija
Ledene sante okovale rijeku Bosnu, mještani ne pamte ovakvu pojavu
Veliki komadi leda koji su se formirali usljed niskih temperatura na rijeci Bosni u zeničkim prigradskim naseljima Drivuša i Janjići u potpunosti su okovali korito rijeke Bosne.

Nasukale sante leda su u potpunosti prekrile površinu rijeke Bosne, a radoznali mještani i prolaznici prilaze kako bi vidjeli i fotografisali ovu nesvakidašnju pojavu, izazvanu ledenim talasom koji je proteklih dana zahvatio BiH.

Jedan od njih je i 53-godišnji Hajrudin Delić, mještanin naselja Poljice koje se nalazi nedaleko od mjesta formiranja ledenog sloja koji ističe da se ne sjeća ovakve pojave.

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona upozorili su stanovništvo da ne hodaju po ledenoj površini na rijeci Bosni.

"Upozoravamo građane da se ne približavaju koritu rijeka, prvenstveno rijeke Bosne, niti da pokušavaju prelaziti istu po zaleđenom koritu, jer te radnje mogu dovesti do propadanja kroz isti i sigurno utapanje i gubitak života", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije