Građani USK-a konačno mogu odahnuti: Većina naselja dobilo struju

N. K.
Građani USK-a konačno mogu odahnuti: Većina naselja dobilo struju
Skoro sve općine u Unsko-sanskom kantonu imale su problema sa napajanjem električnom energijom, jer su mnogi dalekovodi na prostoru ovog kantona bili van funkcije zbog snijega koji je padao tokom protekle noći.

Međutim, tokom današnjeg dana radnici Elektrodistribucije uspjeli su sanirati preko 90 posto kvarova, potvrdio je za Radiosarajevo.ba dežurni u Operativnom centru Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Kako nam je rekao, kvarovi na dalekovodima u Bihaću, Bosanskoj Krupi, Cazinu, Bužimu, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu i Ključu su sanirani, a tokom noći se očekuje da ostali problemi budu otklonjeni jer dežurne ekipe na terenu pružaju nadljudske napore kako bi svi dobili električnu energiju još večeras.

Podsjećamo, zbog problema sa električnom energijom, povremeno je u mnogim mjestima USK-a dolazilo tokom današnjeg dana i do prekida u vodosnabdijevanju.

Također, vatrogasne jedinice su imale nekoliko intervencija, prije svega u Bihaću, gdje se vršilo ispumpavanje vode u nekoliko poplavljenih stambenih i poslovnih objekata.

Prema informacijama novinskih agencija, zabilježeno je i 12 saobraćajnih nesreća...


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije