Lažna vijest kružila po Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Lažna vijest kružila po Širokom Brijegu
Foto: Bljesak.info / Široki Brijeg

Putem WhatsApp grupa sinoć se pojavila informacija da su još dvije osobe zaražene koronavirusom u Širokom Brijegu što su prenijeli i pojedini mediji.

Ipak ta informacija o zaraženosti unuka prvozaražene starice iz sela Jare nije tačna, a to je potvrdio za portal Jabuka.tv i Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK.

„Da, to nije bila tačna informacija. Mi smo nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u ZHK poslali četiri uzorka na testiranje, a od toga su dva bila pozitivna dok su druga dva negativna. Tako da su do sada u našoj županiji i Širokom Brijegu i dalje tri pozitivna slučaja“, kazao je za Pejić.

Podsjetimo, u Širokom Brijegu je u ponedjeljak potvrđen prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom. Riječ je o starijoj ženskoj osobi iz mjesta Jare. A u utorak poslijepodne su potvrđena još dva slučaja, a radi se o kćerki i nevjesti prvozaražene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije