Lavić: Etnošovinisti obmanjuju EU javnost o “ugroženosti” svojih naroda koje junački pljačkaju

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Komunalni radnik

Kako lazu?! Pa jeste li Hrvatima 3 puta birali onog Sejdu Komsica za Predsjednistvo BiH. Sta cemo sa neustavnim Ustavnim sudom bez Srba? Da li se tu radi u ugrozenosti? Da ne nabrajam dalje...

Kauzalitet!

Dok se BiH i CG ne oslobodi NACIJA Kraljevine SHS (lazni konstitutivni narodi), nece se zavrsiti raspad JU, niti ce biti mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Kraljevina SHS sa samo 3 nacije je opak velikodrzavni projekat, uzrok ratova, nestabilnosti, pogroma i progona na Balkanu u XX vijeku! Samo sekularizam moze spasiti Evropu. Ne krizarski. Nije krscanstvo evropski patent. Bilo je Evrope mnogo prije krscanstva!

jjhjlkjčkčkčjl

***

Znate li…

.. da nacije Kraljevine SHS napravise podjelom stanovnistva po krstu i jeziku, pa i u BiH. Od pravoslavaca napravise Ju naciju srbe, a od katolika hrvate, iako ne poticu iz Hrvatske i Srbije. Muslimani ne dobise naciju, mada su isti, staroevropski narod, dinaroidne haplogrupe, istog jezika! Cilj je da nema Bosne i Bosanstva. ******vu 1974. dozvolise i muslimanima (M) naciju, iako im se republika ne zove Muslimanija!! U AVNOJu prekopirase naciju Ju u “narode” BiH, pa to klonitase u Dejtonu! Lazni “konstituentni narodi”. Zanimljivo, ali BiH nema teritorije ni dijasporu susjednih drzava! !

Zagor

Kako lazu?! Pa jeste li Hrvatima 3 puta birali onog Sejdu Komsica za Predsjednistvo BiH. Sta cemo sa neustavnim Ustavnim sudom bez Srba? Da li se tu radi u ugrozenosti? Da ne nabrajam dalje... ka Komunalni radnik . Jeli mislis da u Hrvatskoj ne biraju srbima predsjednika hrvati? Pa?

Znate li…

***

Politicarima Hrvatske treba jasno kazati

..da dignu ruke od Bosne i od BH hrvata, jer to nije njihovo iseljenistvo. To je domicilno stanovnistvo Bosne pohrvaceno pravljenjem NACIJA novotvorene Kraljevine SHS. Hrvatima su proglaseni samo zato sto su katolici. Ne poticu iz Hrvatske niti su im vecinski pretci slaveni. Nema Kraljevine ni Jugoslavije. Ne moze Hrvatska skrbiti o Bosanskim katolicima. To je drsko i neprimjereno mijesanje u unutarnje stvari BiH i ugrozavanje njenog suvereniteta. Stanovnistvo BiH mora imati SVOJU NACIJU i suvereni drzavu.

***

***

/ Najnovije