Šta je želio poručiti? / Kusturica na sastanku s Handkeom nosio masku preko cijelog lica

07. 05. 2021. u 15:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 491

Austrijski pisac Peter Handke, poznat po svojim stavovima o negiranju genocida i podršci Miloševićevom režimu, stigao je danas u Banju Luku.

Osim Vlade Rs, kontroverznog austrijskog pisca dočekao je i reditelj Emir Kusturica. Zajedno su prisustvovali sastanku u zgradi Vlade RS, a neobični potez Kusturice naveo je sve da se pitaju da li ima neku skrivenu poruku.

Tokom početka sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović, premijerom RS Radovanom Viškovićem, predsjednikom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem i rektorom Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr. Radoslavom Gajaninom, Kusturica je nosio masku preko očiju.

handke.jpg - undefined

Foto: N1

Njegov sastanak u Vladi RS s Dodikom, Cvijanović i drugim domaćinima, izazvao je veliki interes medija, no ipak, izjave su dobili samo odabrani.
Ovaj neobični potez zabilježili su mediji koji su prisustvovali samom početku sastanka, a ostatak susreta bio je zatvoren za medije.

Medijima je bilo dozvoljeno snimanje kadrova početka sastanka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (17)