Kusturica na sastanku s Handkeom nosio masku preko cijelog lica

15
Radiosarajevo.ba
Kusturica na sastanku s Handkeom nosio masku preko cijelog lica
Foto: N1 / Reditelj nosio masku preko očiju

Austrijski pisac Peter Handke, poznat po svojim stavovima o negiranju genocida i podršci Miloševićevom režimu, stigao je danas u Banju Luku.

Osim Vlade Rs, kontroverznog austrijskog pisca dočekao je i reditelj Emir Kusturica. Zajedno su prisustvovali sastanku u zgradi Vlade RS, a neobični potez Kusturice naveo je sve da se pitaju da li ima neku skrivenu poruku.

Tokom početka sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović, premijerom RS Radovanom Viškovićem, predsjednikom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem i rektorom Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr. Radoslavom Gajaninom, Kusturica je nosio masku preko očiju.

handke.jpg - undefined

Foto: N1

Njegov sastanak u Vladi RS s Dodikom, Cvijanović i drugim domaćinima, izazvao je veliki interes medija, no ipak, izjave su dobili samo odabrani.
Ovaj neobični potez zabilježili su mediji koji su prisustvovali samom početku sastanka, a ostatak susreta bio je zatvoren za medije.

Medijima je bilo dozvoljeno snimanje kadrova početka sastanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije