! / Dodik: Film o Jasenovcu trebao bi napraviti "autentični srpski režiser" Emir Kusturica

22. 08. 2020. u 13:27:00 Srna

Shares: 402

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je Srni da bi "proslavljeni srpski režiser" Emir Kusturica, kao "neko ko razumije historiju srpske nacionalne patnje", trebao snimiti film o Jasenovcu i da je to ideja koja živi duže.

"Kusturica već dugo ima ideju, želju i volju i mislim da je vrijeme za to, za razliku od onih koji podržavaju nekoga ko to snima. Snimanje filma o Jasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom režiseru Emiru Kusturici da to uradi", istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku zvaničnika RS-a sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i Emir Kusturica, a bit će u srijedu održan u Beogradu, Dodik je naglasio da će, na osnovu razumijevanja istorije i srpske nacionalne patnje koje Kusturica ima, biti obavljen ovaj posao će na pravi način pokazati patnju Jasenovca.

"Ogromna je patnja koja zadesi naš narod, oskrnavi nas i zaustavi u historijskom i nacionalnom razvoju i svemu što bi trebala biti poruka tog filma", naglasio je Dodik.

Najavio je da će Srbija i Republika Srpska zajedno razgovarati o tim pitanjima i učestvovati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA