Dodik: Film o Jasenovcu trebao bi napraviti "autentični srpski režiser" Emir Kusturica

Srna
Dodik: Film o Jasenovcu trebao bi napraviti "autentični srpski režiser" Emir Kusturica

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je Srni da bi "proslavljeni srpski režiser" Emir Kusturica, kao "neko ko razumije historiju srpske nacionalne patnje", trebao snimiti film o Jasenovcu i da je to ideja koja živi duže.

"Kusturica već dugo ima ideju, želju i volju i mislim da je vrijeme za to, za razliku od onih koji podržavaju nekoga ko to snima. Snimanje filma o Jasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom režiseru Emiru Kusturici da to uradi", istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku zvaničnika RS-a sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i Emir Kusturica, a bit će u srijedu održan u Beogradu, Dodik je naglasio da će, na osnovu razumijevanja istorije i srpske nacionalne patnje koje Kusturica ima, biti obavljen ovaj posao će na pravi način pokazati patnju Jasenovca.

"Ogromna je patnja koja zadesi naš narod, oskrnavi nas i zaustavi u historijskom i nacionalnom razvoju i svemu što bi trebala biti poruka tog filma", naglasio je Dodik.

Najavio je da će Srbija i Republika Srpska zajedno razgovarati o tim pitanjima i učestvovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije