Kurić o propalom Kongresu SSS BiH: Aktuelni čelnici izmišljaju teoriju zavjere

Radiosarajevo.ba
Kurić o propalom Kongresu SSS BiH: Aktuelni čelnici izmišljaju teoriju zavjere
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Zgrada SSS BiH
I dalje se ne stišava bura u vezi s posljednjim Kongresom Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, koji je prekinut tokom izglasavanja novog, četverogodišnjeg predsjednika ovog tijela.

Brojne spekulacije u medijima ukazale su na to da se unutar SSS BiH vodi velika borba između Selvedina Šatorovića i Redže Kurića, dvojice kandidata za ovu funkciju, te da se iza zvaničnog "nedostatka kvoruma" zbog kojeg je sjednica prekinutta, navodno, krije stvarni razlog - prekid Kongresa zbog toga što jedan od kandidata Selvedin Šatorović nije imao dovoljno glasova.

To je u ranijem intervjuu za Radiosarajevo.ba potvrdio i Šatorovićev kandidat Kurić, nakon čega su se u medijima pojavile i brojne izjave kako je upravo Kurić, navodno, namještenik Vlade FBiH koji treba preuzeti SSS BiH

"Ismet Bajramović i Selvedin Šatorović izmišljaju priče da su žrtve međunarodne zavjere "stranih investitora, Velike Britanije“, vlade itd., a zapravo se radi samo o pokušaju da se zadrže u sindikalnim foteljama u kojima predugo sjede, poručio je Redžo Kurić, predsjednik Nadzornog odbora Sindikata drvne industrije i šumarstva", kratko je reagirao Kurić na brojne medijske natpise prethodnih dana.

Podsjetimo, Kurić je ranije istaknuo kako je Kongres ocijenio njegovog protukandidata, odbivši da usvoji finansijske izvještaje koje je on pripremao zajedno sa trenutnim predsjednikom SSS BiH Ismetom Bajramovićem. Također, Kurić je istaknuo kako radnici nemaju povjerenje u postojeći SSS BiH, te da on donosi promjene kojima će Sindikat "vratiti radnicima i razvlastiti populiste".

Posljednji Kongres SSS BIH, koji je prekinut, održan je 22. februara, a još uvijek se čeka zakazivanje nastavka ovog Kongresa, na kojem bi trebao biti imenovan novi predsjednik ove ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije