Kulenović: Građansko uređenje je put ka napretku

5
Fena
Kulenović: Građansko uređenje je put ka napretku
Foto: Fena / S press konferencije

Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" uporno zastupa vrijednosti građanskog društva i demokratske države te sukladno tome i građanskog državnog i političkog uređenja.

Na tome su, kako je kazao predsjednik "Kruga 99" Adil Kulenović na godišnjoj konferenciji za medije, insistirali i profiliranjem skoro trećine sesija tokom prošle godine kao i posebnim dokumentom Stavovi Kruga 99 o građanskom konceptu demokratske države BiH i prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH u istom teorijskom i političkom duhu.

"Put BiH ka napretku je građanski model uređenja, primjeren svim demokratskim državama, razvijenim društvima i modernim nacijama, kao državama i zajednicama slobodnih i ravnopravnih građana", naglasio je Kulenović.

U novoj godini "Krug 99" još će, kako je istaknuto, posvećenije zastupati temu izgradnje i obnove građanskog društva i državnog uređenja te svakolikom nacionalnom prosperitetu i demokratskoj suradnji davati najveći značaj.

Na godišnjoj konferenciji za novinare govorili su i Strajo Krsmanović, Senadin Lavić, Marijo Pejić te Hazim Bašić.

Kako je naglašeno, "Krug 99" održao je prošle godine 35 redovnih sesija, naučni simpozij, a u funkciji uvodničara sudjelovala su 73 izlagača i oko 400 aktera u raspravi.

Nastoje, kako je rečeno, biti angažirani u mjeri koliko to zahtijeva društvena stvarnost, potrebe i interesi cjelokupnog društva, ali i prosperitet države Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije