Kršo odgovorio Košarcu: 'Besprizorno negira sudski utvrđene činjenice o zločinačkoj opsadi Sarajeva'

2
Radiosarajevo.ba
Kršo odgovorio Košarcu: 'Besprizorno negira sudski utvrđene činjenice o zločinačkoj opsadi Sarajeva'
Foto: Predsjedništvo BiH / Mirza Kršo

Povodom javnog istupa ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i člana Predsjedništva SNSD-a Staše Košarca, u kojem je susret člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića sa nekadašnjim komandantom Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine generalnom Atifom Dudakovićem, ocijenio kao direktnu prijetnju srpskom narodu, oglasio se dr. Mirza Kršo, savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.  

Kršo kaže da ministar Košarac besprizorno negira sudski utvrđene činjenice o zločinačkoj opsadi Sarajeva.

"U pokušaju amnestije zlodjela utemeljitelja i ratnih vođa bosanskohercegovačkog entiteta RS i komandanata Vojske RS, koji su pravosnažno presuđeni na tri doživotne zatvorske kazne i jednu kaznu od 29 godina zatvora za opsadu Sarajeva, ministar Košarac diletantski zloupotrebljava stradanja stanovnika Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Pored svih stvari kojima bi se u skladu sa Ustavom i relevantnim zakonima Bosne i Hercegovine ministar Košarac morao baviti, a na koje godinama uzalud čekaju svi naši građani, teško je shvatiti i nemoguće opravdati amatersko rasipanje državnog ministra nepoznavanjem osnovnih logičkih i historijskih zakonitosti i činjenica. 

U posljednje vrijeme, čini se da mu je osnovna preokupacija postalo prizemno vrijeđanje bosanskih patriota u čemu nema smetnji od strane Tužilaštva, niti kolega u državnom aparatu. Naravno, to je neuporedivo lakše nego objasniti i opravdati svojim nalogodavcima zašto je u nepunih devet mjeseci u Predsjedništvu BiH izgubio sve bitke koje je započeo sa ciljem destrukcije državnih institucija i interesa Bosne i Hercegovine. 

Iako je neizrecivo teško se primorati spustiti na takvu vrstu i nivo komunikacije, s druge strane je vrlo lako i jednostavno dekonstruisati sve maliciozne besmislice i neistine koje je plasirao. 

Govor Denisa Bećirovića u Cazinu: 'Ljude moramo upozoriti na ovaj pakleni plan, BiH je na udaru...'

Govor Denisa Bećirovića u Cazinu: 'Ljude moramo upozoriti na ovaj pakleni plan, BiH je na udaru...'

Evo za početak samo da odgovorimo na retoričko pitanje kojim kontaminira javni prostor – 'Gospodo, ko je ubijao Srbe u Sarajevu? Zašto nas je 157.000 napustilo Sarajevo?'. 

Imenom i prezimenom, nalogodavci tih zlodjela su utemeljitelji i ratne vođe RS: Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Ratko Mladić, Stanislav Galić, Dragomir Milošević. Za torturu i mučenja koje spominje, direktno su odgovorni pravosnažno presuđeni Dragan Damjanovć i Borislav Herak, osuđeni na najviše kazne od po 20 godina zatvora za mučenja, silovanja i ubistva.

Sve buduće napade na bosanske patriote i na karakter odbrambeno oslobodilačkog rata mi ćemo spremno dočekati i odbaciti argumentima i činjenicama koje su uvijek bile na strani Bosne i Hercegovine, a na uštrb onih koji je ne podnose i napadaju tajnim i javnim sredstvima", zaključio je dr. Mirza Kršo, savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije