Krivična prijava za isplatu plaća političarima koji blokiraju državne institucije

5
Radiosarajevo.ba
Krivična prijava za isplatu plaća političarima koji blokiraju državne institucije
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zukan Helez/PS BiH

Rad državnih institucija je od 25. jula 2021. godine blokiran od strane političara iz bh. entiteta RS nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina te veličanje ratnih zločinaca.

Bez obzira na blokade, ti političari neometano primaju platu za (ne)rad više od osam mjeseci. Primjera radi, plata zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH iznosi preko 4.000 KM.

Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PS BiH saopćio je kako je potpisao krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju te plate.

Svečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

Svečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Danas sam sa advokaticom Begić Eminom potpisao krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju plate i naknade zastupnicima u Parlamentu BIH koji mjesecima svjesno ne dolaze na posao.

Tragom mog pitanja koje sam postavio ministru finansija gospodinu Vjekoslavu Bevandi i njegovog odgovora na moje pitanje sutra 05. 04. 2022. godine predajem potpisanu krivičnu prijavu u Tužilaštvo BiH na dalje postupanje", zaključio je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije