! / Prijava protiv Bevande i Milićević: Upravni odbor UIO se izjasnio Tužilaštvu

27. 03. 2019. u 15:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 31

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje na zahtjev Tužiteljstva Bosne i Hercegovine izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedatelja UO Vjekoslava Bevande i ministrice finansija FBiH Jelke Milićević.

Upravni odbor UIO dobio je zahtjev Tužiteljstva BiH za izjašnjenje o okolnostima donošenja Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste jer se u kaznenoj prijavi premijera Novalića navodi da su ministri Bevanda i Milićević počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti prilikom donošenja ove privremene odluke.

Tokom diskusija na sjednici utvrđeno je da je dnevni rad prilikom donošenja odluke usvojen jednoglasno i da je odluka usvojena u skladu s Poslovnikom i propisanim procedurama o čemu postoje zapisnici sa četiri glasa „za“.

Na današnjoj sjednici većinom glasova je usvojeno mišljenje koje će biti dostavljeno Tužiteljstvu BiH,  kako je od Upravnog odbora i zatraženo iz ove pravosudne institucije.

KOMENTARI (1)