Kritično zbog novog klastera u BiH: Zaraženo sedam ljekara!

Radiosarajevo.ba
Kritično zbog novog klastera u BiH: Zaraženo sedam ljekara!
RTVbn / Bolnica Sveti Vračevi

Sedam zareženih doktora, trenutno je zvanični bilans zaraze među zdravstvenim radnicima u Bijeljini.

Većina njih je kako tvrdi, direktorica bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini Milica Lovrić, zaražen izvan bolnice, a kako naši izvori saznaju, klaster zaraze potekao je od jedne utakmice koju su doktori organizovali prošle nedjelje u Bijeljini, piše BN.

Da zlo bude još veće nakon utakmice održana je i zabava uz muzički program u zatvorenom prostoru bez maski.

BN TV je posjedu fotografija, ali iste ne želi objaviti kako nebi izazvali probleme onima koji su nam iste dostavili i koji su bili na skupu.

Jučerašnji testirani bilans zaraženih u Bijeljini saopćen je danas i on iznosi 21. Među njima su i 4 lica koja nisu iz Bijeljine, saopćila je direktorica bolnice “Sv.Vračevi” Milica Lovrić.

Noćas i jutros testiran je još jedan broj lica, ali se rezultati očekuju tokom popodneva, međutim, pitanje je da li će isti biti saopćni danas ili će biti uvršteni u sutrašnji izvještaj kako bi se izbjegao dnevni broj oboljelih!?

Da je situacija u Bijeljini problematična govori i podatak da je iz Banja Luke hitno u Bijeljinu došao tim kako bi pomogli oko novonastale situacije.

Iako zvanične informacije govore jedno, situacija je mnogo ozbiljnija, ali svaka nezvanična informacija se uvijek demantuje, jer pristup istim dozvoljen je samo onima koji su dio zvaničnog sistema i vlasti.

Izvori BN-a tvrde da je određen broj zaraženih ljekara juče bio na poslu, ali niko od njih zbog straha ne smije pred kameru, uključujući i pominjajnje njihovog imena kao izvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije