Ko je prvi počeo: Kristić dokumentom odgovorila na prozivke DF-a zbog cijene kupona

Radiosarajevo.ba
Ko je prvi počeo: Kristić dokumentom odgovorila na prozivke DF-a zbog cijene kupona
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Danijela Kristić

Danijela Kristić (Narod i pravda), zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, odgovorila je na reakciju i prozivku Demokratske fronte povodom informacije o poskupljenju cijene mjesečne karte za gradski prijevoz za nezaposlene osobe.

Podsjetimo, iz DF-a su danas saopćili da su članovi sadašnje opozicije, a donedavno "Vlade šestorke kojom je upravljao Elmedin Konaković", krenuli s napadima na novu Vladu KS nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u Kantonu Sarajevo cijene kupona za nezaposlene osobe biti podignute s 15 KM na 30 KM. Iz Demokratske fronte su, između ostalog, naveli da bi to bilo opravdano da istu odluku nisu donijeli članovi smijenjene Vlade, osnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

Kristić ovo demantuje.

"Sporazumom kojim je predviđeno poskupljenje, Vlada šestorke je usvojila zaključak kojim je zadužila ministarstva saobraćaja i rada i socijalne politike da, kroz projekte, iznađu sredstva za subvencioniranje razlike cijene građanima, te nije planirala nametnuti povećanja najugoženijoj kategoriji, nezaposlenim licima", napisala je Kristić na svom Facebook profilu.

Priložila je i ovaj zaključak usvojen krajem prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije