Sarajevo / Ministar Kalem o poskupljenju karata za nezaposlene: Vlada ima puno problema...

01. 07. 2020. u 17:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom poskupljenja cijena GRAS-ove karte namijenjene za nezaposlena lica u Kantonu Sarajevo, za koje je Sporazum u januaru ove godine potpisala prethodna Vlada, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je kazao kako je njegova implementacija prouzrokovala mnogo problema aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo, jer nisu planirana potrebna budžetska sredstva.

"Indikativno je da je primjena za sve tačke ovog sporazuma o poskupljenju karata krenula sa danom njegovog potpisivanja, samo je poskupljenje karata za nezaposlena lica ostavljeno za 01. juli ove godine. Sa ovim sporazumom, kao i sa sporazumom o povećanju plata GRAS-ovim uposlenicima, upoznat sam tek u aprilu ove godine", objasnio je ministar Kalem, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

Dodao je i kako nas je sve zajedno, nakon toga, zadesila pandemija koronavirusa, zbog čega se sva pažnja usmjerila na spašavanje privrede.

"Trenutno nemamo u Budžetu KS planiran novac za subvencioniranje ovih karata, ali ih planiramo naći. Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu", najavio je ministar Kalem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA