Kriminalci u BiH otkupljuju zatvorske kazne: Evo koji im zakon to omogućava i koja je cijena

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nešto nekom nije jasno, ha?

Kriminalci su na vlasti u BiH- i ostatku nekadašnje SFRJ!- od 1990. Trideset i četiri godine vladavine mraka i beznađa etnokonfesionalnih mafiokracija. Ovi što otkupljuju svoja zlodjela sitne su ribe. Ali, po potrebi, i izvršitelji egzekucija prema naredbama spomenutih mafiokrata: narkodileri, batinaši, sirova snaga i sekundarne sirovine za vladajući ološ!

Gost_Radio_Sarajeva

Bing bi im pozavidio. Cijena, prava sitnica.

drsa

Odlicno su oni ovo organizovali.. Pljackas drzavu, koga stignes, silujes, ubijas.. dodjes na Sud das kolegi dio tala a on tebi godinu zatvora, platis 36500 km i sve cisto ko suza.. Ni ne zna niko da ima kriminala.. Odlican posao.. Nekad je postojala mafija za ovo.. Danas to radi Sud i Tuzilastvo BiH-a.. droga, iznude, bijelo roblje, prostitucija.. sve pare idu njima.. Prodali su NASE dijete za 36 500 km, bez rijeci.. Kako su oni to sve brzo "zavrsili".. Inace svaki proces razvuku dok se ne zaboravi, ko zna koliko im kriminalaca pobjegne uz "zastaru".. al u slucaju ovog pedofila bas su bili agilni da ga sakriju..

Kriminal se isplati

Dobili smo odgovor na pitanje; zašto je pedofil dobio samo godinu zatvora a ni dan više. Pa da bi mogao da otkupi kaznu. Onaj koji je sredio tačno godinu, ne dan više ili manje, je očito podmićen. Još ne znamo ko je i kada ovo smislio i izglasao? Kada saznamo sve će biti jasnije a neka to bude što prije, prije izbora!

Postoji i ministarstvo za ljudska prava

Dakle, oni koji su slabijeg imovnog stanja nemaju ista prava kao ostali koji mogu otkupiti kaznu. Šta je ministar za ljudska prava do sada radio po tom pitanju, odnosno ministri? Ja bih upitala i Ombdusmena o tome. Ovome treba stati u kraj pa pitam akademsku zajednicu, akademike i intelektualce, sve javne ličnosti imaju li oni ikakve stavove o temi? Je li problem javno progovoriti, ne samo sa svojima u kafani..?

Sad je vrijeme za diskusiju!

Šta kaže islamska i Reis o svemu? Oni o svemu imaju šta reći pa me zanima što misle o konkretnom slučaju i zakonu otkupa kazne?

IVA

TO SRANJE TREBA UKINUTI A OVOG OBJESITI ZA M***

/ Najnovije