Košarac se ponovo obrušio na Murphyja: "Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu"

10
Radiosarajevo.ba
Košarac se ponovo obrušio na Murphyja: "Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

Staša Košarac, ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, je u reakciji na objave koje kritikuju vlast u entintetu RS, ponovo govorio o ambasadoru SAD-a u našoj zemlji Michaelu Murphyju.

Ambasada SAD-a u BiH u petak je objavila da Milorad Dodik pravi pritisak na lokalne zajednice u RS-u da ne prihvataju programe iz SAD-a, a Košarac to naziva lažnom borbom za građane.

"Murphy vodi direktnu kampanju protiv RS, čiji je cilj njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta. Njegova tobože briga za građane RS je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. No, Murphyju treba da konačno bude jasno da su građani RS odavno prozreli njegove opasne i zle namjere. Sve što Murphy kaže ili uradi pod plaštom lažne brige za građane, zapravo je u funkciji ostvarivanja političkog učinka i razgradnje Dejtonskog sporazuma na štetu RS", napisao je Košarac na Instagramu.

VSTV BiH imenovao nove nosioce pravosudnih funkcija

VSTV BiH imenovao nove nosioce pravosudnih funkcija

Prema njegovoj intepretaciji objava američke ambasade, jedina meta je upravo Dodik.

"On vodi hibridni rat protiv naše otadžbine, a glavna meta mu je našom slobodnom i demokratskom voljom izabrani predsjednik Milorad Dodik. Narod RS-a je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Murphyju najveći problem! Činjenica da građani stoje uz politiku predsjednika Dodika i institucija RS-a, mrsi konce Murphyjevim antiustavnim i antidejtonskim namjerama. Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu, pokorava nas i otima ono što su naši očevi stvarali", stava je Košarac.

Dodao je da im "novac SAD-a ne treba" i nastavio sa standardnom retorikom vlasti u RS-u da se "radi protiv Srba".

"A neka Murphy slobodno nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to čine sve vrijeme! Nama takav novac ne treba. Jasno nam je da se Ambasada SAD-a u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz EU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj EU", stoji u objavi Košarca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije