Svaka čast / Konzum nagradio svoje zaposlenike u prodavnicama

10. 04. 2020. u 17:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zaposlenici Konzuma svakodnevno se suočavaju s velikim izazovima kako bi u vrlo teškim uvjetima prouzrokovanim širenjem koronavirusa održali nesmetan rad više od 160 svojih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, te svojim kupcima obezbijedili adekvatnu ponudu, kvalitetnu uslugu i što je najvažnije sigurnu kupovinu.

Više od 2.000 zaposlenika koji rade u Konzumovim maloprodajnim objektima, uprkos sveprisutnom strahu i neizvijesnosti, iz dana u dan daju maksimalne napore, te im se na svemu tome Uprava kompanije posebno zahvalila i dodatno ih nagradila novčanom nagradom.

„Svjesni smo značaja uloge koju imaju naši zaposlenici, ogromnog truda koji svakodnevno ulažu te dodatnog tereta koji podnose zbog izloženosti riziku. Uz sve vanredne okolnosti i teške uslove rada, naši zaposlenici i dalje predano rade i daju sve od sebe kako bi kupcima omogućili kvalitetnu i sigurnu kupovinu i oni su naši istinski junaci. Nastojimo im pomoći što je više moguće i osigurati što sigurnije uslove i zaštitnu opremu za rad, te je nagrada koju smo za njih obezbijedili kao dodatak na redovnu platu način da im pokažemo da izuzetno cijenimo njihov trud i zalaganje“, izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

S druge strane, timovi Konzumovih zaposlenika svakodnevno rade na poslovima nabavke, logistike i transporta kako bi osigurali da uprkos vanrednoj situaciji roba nesmetano dospije na police prodajnih objekata. Snabdijevanje građana hranom i u ovako teškim, izazovnim i nepredvidivim okolnostima sve vrijeme funkcioniše bez zastoja, jer su potrebe kupaca uvijek na prvom mjestu.

Dodatno podsjećamo da se u svim Konzum prodavnicama i dalje svakodnevno provode pojačane mjere dezinfekcije i higijene u skladu sa preporukama nadležnih institucija, te je i dalje na snazi ograničenje broja kupaca koji istovremeno mogu obavljati kupovinu uz obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, te poštivanje rastojanja od najmanje dva metra na uslužnim linijama i blagajnama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA